Ama orea

Ore amaz egindako ogiak ekoiztean ogi arruntak ez dituen onura batzuk aterako ditugu, eta honekin frogatuko dugu ama oreko ogia ogi normala baina osasuntsuagoa dela. Gure helburua da ogi hauek egitea hurrengo onurekin: kontserbagarririk ez izatea, B-taldeko bitaminak izatea, digestioa hobetzea, presio arteriala jaistea eta diabetikontzat jangarria izatea.
Nombre del grupo
Ama orea
Participantes
  • Iñigo Bilbao None
  • Oier García None
  • Mikel Román None
  • Aitzol Santos None
Profesor/a o tutor/a
Maider Alvarez Villate
Nombre del centro escolar
Botikazar BHI
Nivel
batxilergoa1
Municipio
Bilbo
Provincia
Bizkaia
Idioma
Euskara
Ambito del proyecto
  • Biología-Geología
  • Física-Química
  • Salud
Tipo de proyecto
Proyecto de investigación
Informe del proyecto

application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document Descargar — 538 KB


Ikertzaileen balorazioak

Liher Prieto

Zientzia Teknologia Fakultatea

UPV / EHU

 

Benetan lan interesgarria prestatu duzuena: Ogiaren prestaketa. Gure 
dietan leku nagusia duen elikagai bat aukeratu duzue aztergai, eta 
bide batez eguneroko jarduera arrunt bat hartu eta ikerlan bihurtu 
duzue.

Ildo berean, oso ondo islatutako helburua aurkeztu duzue, prozedura 
zehaztasunez azaldu ere, eta ondorioak zentsuzkoa eta koherenteak. 
Hortaz zorionak.

Egindako lanari esker eta lanaren emaitzetatik ondorioztatu dituzuen 
ideiengatik ikasi dugu ama oreaz egindako ogiek osasuntsuagoak direla. 
Mila esker egindako aurkikuntzak Zientzia Azokan zabaltzeagatik.

Esan bezala, lan benetan interesagarria, espero dut zuen kuriositate 
zientifikoa etorkizuneko ikerkuntzak sustatzea!