Sukaldeko gatzaren kristalizazioa

Proiektu honen helburua gatza hautsa kristal bihurtzea izan da, eta honetarako zenbait egun behar izan genituen.
Nombre del grupo
Charlie Fleischman taldea
Participantes
  • Aitana Pereda Herreras
  • Nora Pinto Corral
  • Amaia Alonso Rodríguez
Profesor/a o tutor/a
Danel Kortazar Zabala
Nombre del centro escolar
Beurko BHI
Nivel
dbh4
Municipio
Barakaldo
Provincia
Bizkaia
Idioma
Euskara
Ambito del proyecto
  • Física-Química
Tipo de proyecto
Proyecto de investigación
Informe del proyecto

application/pdf Descargar — 63 KB


Ikertzaileen balorazioak

Beñat Olave Fernández

Kimika eta Nanoteknologia       

POLYMAT

UPV/EHU

Kaixo talde, espero det esperientzia gustatu izana.
Oso interesgarria da nola duela milaka urtez erabili diren tekniken oinarria lotura estua duten punta puntako aplikazioekin.
Animatzen bazarete ikusi kristalizazioari buruzko beste esperimentu batzuk eta asko ikasteaz gain, kristal politak edukiko dituzue oparitzeko!

___

Leire Ruiz Rubio          

Polímeros        

Facultad de Ciencia y Tecnología         

UPV/EHU

Kaixo, gazteak! Zuen lanarekin ikerkuntza mundura lehenengo hurbilketa egin duzue, zorionak!
Oso interesgarri iruditu zait aurrera eraman duzuen proiektua. Proiektu honen bidez zeinbait propietate fisikokimikoen oinarriak landu dituzue beraz hurrengo urteetan ikusiko duzuen esperimentazio hau zeinen baliagarria izango den. Aurkeztu duzuen lanaren bideo ildoa oso ondo jarraitzen du, behar bada zuen azalpena gehituta bikain egongo zen.
Proiektura joanda, hipotesia eta esperimentazioa ondo gauzatuta dago. Ikerketa kualitatiboa eta gertatutakoaren deskribapena ondo dago.
Bestalde, falta bota ditut aldagaien analisia eta kuantifikazioa apur bat. Behar bada proiektuarekin jarraitzen baduzue, komenigarria izango zen erabilitako ur eta gatz kantitateak neurtzea. Zer gertatzen zaio gure ur/gatza sistemari tenperatura gehitzerakoan?