Zer (ogia) jan, hura izan

Proiektu honen bidez jakin nahi izan dugu ama oreaz egindako ogia osasuntsuagoa den. Horretarako, ama orea prestatu dugu, hartziduraren bidez legamia naturalak eta bakterio laktikoak ekoizteko. Ama orearekin analitika kimikoak eta biologikoak amaitzerakoan, ama orearekin ogia ekoiztuko dugu eta zaporea dastatuko dugu, ogi industrialarekin alderaketa egiteko asmoz.
Nombre del grupo
Zer (ogia) jan, hura izan
Participantes
  • Andrea Iñiguez .
  • Jon Iglesias .
  • Laia Borda .
  • Irune Zurdo .
Profesor/a o tutor/a
Marta Anza Hortalá
Nombre del centro escolar
Botikazar BHI
Nivel
batxilergoa1
Municipio
Bilbo
Provincia
Bizkaia
Idioma
Euskara
Ambito del proyecto
  • Física-Química
  • Biología-Geología
  • Salud
Informe del proyecto

application/pdf Descargar — 449 KB


Ikertzaileen balorazioak

Kaixo, gazteak! Lan bikaina egin duzue, zorionak!

Gero eta ebidentzia gehiago dugu jaten dugunak eragin handia duela gure osasunean.
Horregatik, oso garrantzitsua da zuen moduko ikerketa-lanak egitea, kontsumitzen ditugun elikagaien ezaugarriak ezagutzen laguntzen baitigute.
Alde horretatik, zuen proiektua oso interesgarria da, eta oso ondo diseinatuta eta eginda dago.
Aholku moduan jakinarazten dizuet phmetrorako elektrodo bereziak daudela, pH-a zuen ogia bezalako elikagai solidoetan zuzenean neurtzeko. Horrek ogiaren pH-a zehatzago ezagutzen lagunduko luke, uretan disolbatu beharrik gabe.

Ondo izan.

 

Koldo Callado

Farmakologia Saila.

Euskal Herriko Unibertsitatea (UPV/EHU)