OPENDATA

Partaideak

  • Uxue Agirresarobe
  • Nerea Guillén
  • Aleix Serrano
  • Naia Astarloa
Ikastetxea
Elorrio BHI
Maila
dbh3
Irakaslea / tutorea
Zorione Fundazuri Urkidi
Herria
Elorrio
Probintzia
bizkaia
Lanaren izena
Nola kontserbatzen dira hobeto elikagaiak?
Lanaren deskribapena
Elikagai desberdinak hontzietan sartuko ditugu eta hontziak substantzia likido desberdinekin beteta egongo dira. Gero, denbora jakin bat itxarongo dugu hontziak hozkailuan sartuta. Denbora hori pasatutakoan, atera egingo ditugu eta elikagaiak zein substantziatan hoberen kontserbatu den aztetuko dugu. Azkenik, datuak aterako ditugu.
Lanaren eremua
Osasuna
Proiektu mota
Ikerketa proiektua
Lanaren plangintza

1.- Hypothesis

Zer substantziatan kontzerbatuko da hobeto haragia?


2.– Equipment

OSAGAIAK:                              

  • Esnea
  • Olioa
  • Ozpina
  • Coca cola
  • Ura
  • Solomoa
  • Petxuga

MATERIALAK:

  • Beaker
  • Erlenmeyer
  • Volumetric flasc
  • Tuperrak
  • Flask


3.– Method

 INDEPENDENT VARIABLES

We are going to change the substances.

DEPENDENT VARIABLEs

  • Kolorea
  • Textura
  • Usaina
  • PH-a

 

4.– Bullet points

  1. haragia substantzia likido desberdinetan sartuko dugu.
  2. Gero denbora jakin bat itxarongo dugu hozkailuan sartuta. 4 aste gutxi gora behera.
  3. Astea pasatutakoan, atera egingo ditugu eta haragia zein substantziatan hoberen kontserbatu den aztertuko dugu.
  4. Datuak aterako ditugu

 

5.– Risk assessment

Ez dugu arriskurik izango. Segurua da.


6.– Results table

SOLOMOA (1-7 egunak)

 

coca-cola

esnea

ura

olioa

ozpina

Kolorea

         

Usaina

         

PH

         

Textura

         

Kontserbatu?

         





PAPARRA(1-7 egunak)

 

coca-cola

esnea

ura

olioa

ozpina

Kolorea

         

Usaina

         

PH

         

Textura

         

Kontserbatu?

         
Error: incorrect video URL: