rolling-stones

Partaideak

  • Jon Arando
  • Aitor Gonzalez
  • June Martinez
  • Alazne Blanco
Ikastetxea
Elorrio BHI
Maila
dbh3
Irakaslea / tutorea
Zorione Fundazuri Urkidi
Herria
Elorrio
Probintzia
bizkaia
Lanaren izena
zer faktorek eragiten dute frutaren usteltze prosezua?
Lanaren deskribapena
Fruta desberdinak behatuko ditugu eta baldintza desberdinekin jokatuz, usteltzea nola gertatzen den aztertuko dugu
Lanaren eremua
Biologia / Geologia
Proiektu mota
Ikerketa proiektua
Lanaren plangintza

 

1.- Hypothesis

Frutaren oxidaxioa aztertu metodo  desberdinak erabiliz, kasu honetan fruta, substantzia (zuku) desberdinetan sartzea

 

2.– Equipment

    • pH metroa

 

  • Fruta (sagarra, platanoa)
  • Zuku desberdianak (limoia, naranga, ozpina, ura, piña,...)
  • Prisipitatu ontzia
  • Labana
  • Pintza
  • Etiketak

 


3.– Method

 Variables:     

 INDEPENDENT VARIABLES

  • Kolorea (kolore plantila)

 

DEPENDENT VARIABLES

  • pH (plantila)
  • Fruta zuku guztiak kantitate berean
  • Denbora (egunak,asteak)

 

4.– Bullet points

  • materiala erosi
  • frutak zuritu
  • beharrezko zukuak egin eta haien pH-a neurtu
  • zuku bakoitza prezipitatu ontzian jarri
  • etiketak edalontzietan eta platerretan jarri
  • sagarra ontzietan jarri
  • bahar den denbora itxaron
  • sagarrak pintzen laguntzekin hartu
  • sagar bakoitza plater diferenteetan jarri
  • sagarren kolorea aztertu kolore plantillaren bidez
  • datuak apuntatu

 

5.– Risk assessment

-Txarto neurtu

-Erositako frutak egoera berdinean ez egotea


6.– Results table

Draw a table for the results. Include the independent variable.

Error: incorrect video URL: