Sukaldeko gatzaren kristalizazioa
- Taldearen izena
- Charlie Fleischman taldea
- Taldekideak
-
- Aitana Pereda Herreras
- Nora Pinto Corral
- Amaia Alonso Rodríguez
- Irakaslea / tutorea
- Danel Kortazar Zabala
- Ikastetxea
- Beurko BHI
- Maila
- dbh4
- Herria
- Barakaldo
- Probintzia
- Bizkaia
- Hizkuntza
- Euskara
- Lanaren eremua
-
- Fisika / Kimika
- Proiektu mota
- Ikerketa proiektua
- Proiektuaren txostena
-
Deskargatu — 63 KB
Ikertzaileen balorazioak
Beñat Olave Fernández
Kimika eta Nanoteknologia
POLYMAT
UPV/EHU
Kaixo talde, espero det esperientzia gustatu izana.
Oso interesgarria da nola duela milaka urtez erabili diren tekniken oinarria lotura estua duten punta puntako aplikazioekin.
Animatzen bazarete ikusi kristalizazioari buruzko beste esperimentu batzuk eta asko ikasteaz gain, kristal politak edukiko dituzue oparitzeko!
___
Leire Ruiz Rubio
Polímeros
Facultad de Ciencia y Tecnología
UPV/EHU
Kaixo, gazteak! Zuen lanarekin ikerkuntza mundura lehenengo hurbilketa egin duzue, zorionak!
Oso interesgarri iruditu zait aurrera eraman duzuen proiektua. Proiektu honen bidez zeinbait propietate fisikokimikoen oinarriak landu dituzue beraz hurrengo urteetan ikusiko duzuen esperimentazio hau zeinen baliagarria izango den. Aurkeztu duzuen lanaren bideo ildoa oso ondo jarraitzen du, behar bada zuen azalpena gehituta bikain egongo zen.
Proiektura joanda, hipotesia eta esperimentazioa ondo gauzatuta dago. Ikerketa kualitatiboa eta gertatutakoaren deskribapena ondo dago.
Bestalde, falta bota ditut aldagaien analisia eta kuantifikazioa apur bat. Behar bada proiektuarekin jarraitzen baduzue, komenigarria izango zen erabilitako ur eta gatz kantitateak neurtzea. Zer gertatzen zaio gure ur/gatza sistemari tenperatura gehitzerakoan?