Zer (ogia) jan, hura izan

Proiektu honen bidez jakin nahi izan dugu ama oreaz egindako ogia osasuntsuagoa den. Horretarako, ama orea prestatu dugu, hartziduraren bidez legamia naturalak eta bakterio laktikoak ekoizteko. Ama orearekin analitika kimikoak eta biologikoak amaitzerakoan, ama orearekin ogia ekoiztuko dugu eta zaporea dastatuko dugu, ogi industrialarekin alderaketa egiteko asmoz.
Taldearen izena
Zer (ogia) jan, hura izan
Taldekideak
  • Andrea Iñiguez .
  • Jon Iglesias .
  • Laia Borda .
  • Irune Zurdo .
Irakaslea / tutorea
Marta Anza Hortalá
Ikastetxea
Botikazar BHI
Maila
batxilergoa1
Herria
Bilbo
Probintzia
Bizkaia
Hizkuntza
Euskara
Lanaren eremua
  • Fisika / Kimika
  • Biologia / Geologia
  • Osasuna
Proiektuaren txostena

application/pdf Deskargatu — 449 KB


Ikertzaileen balorazioak

Kaixo, gazteak! Lan bikaina egin duzue, zorionak!

Gero eta ebidentzia gehiago dugu jaten dugunak eragin handia duela gure osasunean.
Horregatik, oso garrantzitsua da zuen moduko ikerketa-lanak egitea, kontsumitzen ditugun elikagaien ezaugarriak ezagutzen laguntzen baitigute.
Alde horretatik, zuen proiektua oso interesgarria da, eta oso ondo diseinatuta eta eginda dago.
Aholku moduan jakinarazten dizuet phmetrorako elektrodo bereziak daudela, pH-a zuen ogia bezalako elikagai solidoetan zuzenean neurtzeko. Horrek ogiaren pH-a zehatzago ezagutzen lagunduko luke, uretan disolbatu beharrik gabe.

Ondo izan.

 

Koldo Callado

Farmakologia Saila.

Euskal Herriko Unibertsitatea (UPV/EHU)